Vloerverwarming

Het Estía systeem kan worden toegepast in combinatie met vele soorten LTV* verwarmingselementen, zoals konvektoren en met name vloerverwarming.

Vloerverwarming

Bestaande situaties die reeds met een traditioneel verwarmingssysteem zijn uitgerust kunnen eenvoudig met het Estía systeem worden gecombineerd en hierdoor op een geoptimaliseerde manier, het gehele jaar rond, aan de totale verwarmingsvraag voldoen. In deze situatie zal het bestaande systeem alleen als reserve worden gebruikt bij extreme en bijzondere omstandigheden. Het intelligente Toshiba regel- en besturingssysteem verdeelt de verwarmingsbronnen op de meest efficiënte manier.

Hoogst energetisch rendement in de markt

Met het hoogste rendement in dit marktsegment (COP van 4,88) levert het Estía lucht-water warmtepompsysteem meer verwarmingsenergie met minder energieverbruik. Estía past alleen hoogwaardige componenten en materialen toe, wat mede bijdraagt aan de totale energiebesparingen. Met het door Toshiba toegepaste invertersysteem levert het Estía warmtepompsysteem alleen dat verwarmingsvermogen dat gevraagd wordt en verbruikt hierbij ook niet meer energie dan nodig is.

Tevens wordt de warmwatertemperatuur geoptimaliseerd omdat rekening wordt gehouden met de buitentemperatuur. Bij een hogere buitentemperatuur produceert het lucht-watersysteem automatisch een lagere watertemperatuur om zodoende te anticiperen op de lagere verwarmingsbehoefte. Dezelfde regellogica wordt toegepast bij het dalen van de buitentemperatuur waarbij een grotere verwarmingsbehoefte is vereist. Met deze weersafhankelijke regeling wordt de hoogste graad van comfort bereikt.

Geïnteresseerd in een Estía-systeem?

Geïnteresseerd in een Estía-systeem systeem van Aircoland.com? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en kijken we samen naar een oplossing voor uw wensen.