F.A.Q.

Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot een airconditioning. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op!

Wat kan een airco allemaal?

Airco`s kunnen naast alleen koelen ook verwarmen. Maar een airco kan meer dan alleen koelen of verwarmen. Een airco zorgt namelijk ook voor een goede luchtkwaliteit, een bescheiden uiterlijk, minimaal geluid en een gebruiksvriendelijke bediening.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?

Dat kan inderdaad! Je huis verwarmen met een airco is zelfs zeer energiezuinig en zeker aan te raden als je zonnepanelen hebt. Je leest hier meer over in ons artikel “Verwarmen met airco“.

Is een airco moeilijk te bedienen?

Een airco is eigenlijk heel makkelijk te bedienen. Met een optie om de airco op Wifi of infrarood bediening aan te sturen wordt het u alleen maar makkelijker gemaakt.

Misstaat een airco niet in een woon/slaapkamer? Hoe maak ik het passend aan mijn interieur?

Helemaal niet! Wij zorgen ervoor dat wij airco`s plaatsen die passen binnen uw interieur! Ook is er een optie beschikbaar om uw airco te spuiten in een bepaalde RAL-kleur naar keuze, hierbij heb je zelf ook invloed op hoe de airco eruit komt te zien. Voor de buitenunit is er als afwerking een houten of aluminium omkasting beschikbaar.

Maakt een airco veel geluid?

Wij werken uitsluitend met top kwaliteit airco merken. Deze airco merken zijn voorzien van de beste en nieuwste tools. Al onze airco`s zijn dan ook voorzien van een geluidsarm systeem.

Wat zijn voordelen van verwarmen met een airco?

Een voordeel van verwarmen met een airco is dat je lokaal kan verwarmen, en daarnaast is het verwarmen met de airco een stuk zuiniger dan met de Cv-ketel.

Verbruikt een airco veel stroom?

Nee, alle airco`s die wij aanbieden zijn voorzien van een energielabel A++. Dit houdt in dat de airco`s weinig stroom verbruiken.

Wat is de verwachte levertijd?

Aircoland streeft ernaar uw opdracht binnen 3 weken in te plannen.

Waar moet ik rekening mee houden als er een airconditioner geïnstalleerd wordt?

Wij verwachten dat wij de werkzaamheden vloeiend kunnen uitvoeren. Dat betekent dat wij gemakkelijk te werk kunnen in de afgesproken ruimte.

Hoe zit het met de bedrading/leidingwerk van de airconditioning?

Aan leidingwerk is niet te ontkomen, aangezien de binnen unit verbonden is met de buiten unit door middel van koelleidingen. Aan gootwerk is vaak ook niet te ontkomen, wij kunnen dit echter wel netjes afwerken. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Onder andere door het gootwerk te laten spuiten.

Wat houden de verschillende systemen in? Multi/single split systemen.

Er zijn verschillende soorten systemen om een airco te plaatsen. Een split unit airconditioning systeem is geschikt voor het koelen of verwarmen van één ruimte. Als u meerdere ruimtes wilt koelen of verwarmen dan kunt u kiezen voor een multi-split airconditioningsysteem.

Wanneer wordt er onderhoud gepleegd?

Tussen oktober en maart komen wij het jaarlijkse onderhoud plegen.