Wat kost een airco?

Als een gespecialiseerd bedrijf in airconditioning begrijpen we het belang van kosten bij het overwegen van de aanschaf en installatie van een airconditioningsysteem. Bij Aircoland willen we u graag inzicht geven in de verschillende factoren die de kosten van het kopen en installeren van een airco beïnvloeden. We bespreken deze factoren:

  • Kosten van een airco

  • Kosten van een airco laten plaatsen

  • Kosten van het onderhoud van een airco

  • De stroomkosten van een airco

Airco kosten

De kosten van een nieuwe airco en een airco installeren hangen af van het type unit, het merk van de airco zelf en hoeveel units er geplaatst moeten worden. Een eenvoudig systeem kan bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een geavanceerd multi-split systeem met meerdere binnenunits en energiebesparende functies. Een multi split airco bestaat uit verschillende units en is duurder dan een split airco met één binnenunit of één buitenunit. Ook zullen de installatiekosten oplopen bij een multi split airco in vergelijking met een single split airco. Mobiele airco’s hoeven niet geïnstalleerd te worden door airco installateurs en zo’n verplaatsbare airco is dus een stuk goedkoper. Het type airco heeft het meeste effect op de kosten en is belangrijk om in overweging te nemen bij een airco kopen.

Aantal units Prijsrange Vanaf prijs
1 unit ongeveer €2.500,- tot €3.500,- vanaf €2.000,-
2 units ongeveer €4.500,- tot €6.500,- vanaf €4.000,-
3 units ongeveer €5.500,- tot €7.500,- vanaf €5.000,-
4 units ongeveer €6.500,- tot €8.500,- vanaf €6.000,-

*De bedragen zijn inclusief btw.

Benieuwd naar de exacte kosten voor uw airco met installatie?

Wat kost een airco plaatsen?

Naast de aanschafkosten zijn er ook installatiekosten verbonden aan het plaatsen van een airconditioningsysteem. Hieronder vallen het arbeidsloon van de installateurs, het materiaal dat nodig is voor de installatie, zoals leidingen, kabels en bevestigingsmateriaal, en eventuele aanpassingen aan uw woning, zoals boorgaten of muurbevestigingen. De installatiekosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie, de locatie van de units en andere specifieke omstandigheden.

Kosten voor het onderhoud van een airco

Een airconditioningsysteem heeft eens in de zoveel tijd onderhoud nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Tijdens een onderhoudsbeurt worden filters gereinigd, worden de koelvloeistof en elektrische componenten gecontroleerd en worden noodzakelijke controles uitgevoerd. Onderhoudskosten kunnen variëren afhankelijk van de frequentie van het onderhoud en eventuele reparaties die nodig kunnen zijn. Na installatie kunt u ervoor kiezen om een servicecontract af te sluiten. Dit is een onderhoudscontract waarin jaarlijks onderhoud van het systeem zit inbegrepen. Met een servicecontract kunt u het rendement en de levensduur van uw vaste airco optimaliseren. Neem voor de exacte kosten voor uw onderhoud kosten airco contact op met Aircoland.

Wat zijn de stroomkosten van een airco?

Het gebruik van een airconditioningsysteem gaat gepaard met stroomkosten door het benodigde vermogen van verschillende airco’s. Ook het vermogen hangt van de soort airco af. De exacte kosten zijn afhankelijk van de energie-efficiëntie van het systeem, de duur van het gebruik en de lokale energietarieven. Het is belangrijk om de energie-efficiëntie van het systeem in overweging te nemen bij het maken van een keuze, omdat een energiezuiniger systeem op de lange termijn kan leiden tot lagere energiekosten.

Bij Aircoland streven we ernaar om transparant te zijn over de kosten van airconditioning en u te voorzien van een gedetailleerde offerte op maat.

Kosten-airco