Toepassingen

Alle modellen

Al onze merken

  • Toshiba
  • Mitsubishi Heavy Industries
  • Mitsubishi Electric
  • Hitachi
  • Daikin
  • LG
  • Opticlimate
  • Nagano
  • Fuji Electric

Airconditioning in combinatie met een luchtgordijn

Heeft u een winkel waarbij de deur meestal openstaat (of vaak opengaat) of is het uw wens om dit meer te gaan doen? Dan adviseren wij om niet alleen een airco te laten installeren in uw winkel, maar om ook meteen een luchtgordijn te plaatsen bij de deur. Met dit energiebesparend systeem wordt een stroom van warme of koele lucht van bovenaf voor de deuropening geblazen. Zo’n luchtgordijn houdt in de zomer de warme lucht buiten en in de wintermaanden juist de koude lucht. Hierdoor hoeft de airconditioning in uw winkel minder hard te werken om het juiste klimaat te behouden. Bovendien wordt het door veel bezoekers als prettig ervaren om bij binnenkomst even een deken van koelte of warmte (afhankelijk van de buitentemperatuur) over zich heen te voelen.

De voordelen van een airco in een winkel

Een goed airco systeem voor uw winkel heeft een groot aantal voordelen. Wij zetten er graag een aantal voor u op een rij:

Met een airco heeft u in uw winkel altijd het ideale binnenklimaat, wat het koopgedrag ten goede komt. Voor het meeste comfort moet in de zomermaanden het verschil ook niet té groot zijn in vergelijking met de buitentemperatuur. Voor optimaal resultaat adviseren wij u uiteraard over de te hanteren instellingen.

U heeft met een airco in uw winkel niet alleen controle over de temperatuur, maar ook over de luchtvochtigheid. Zo kunt u bijvoorbeeld ‘droge lucht’ voorkomen bij het verwarmen van de ruimte. Dit komt niet alleen het comfort van de klant ten goede, maar ook van de producten die in de winkel staan. (Denk bijvoorbeeld aan leer-producten of aan houten instrumenten.)   

Aanvullend hierop is een airco systeem ook ideaal om uw winkel voordelig te verwarmen tijdens de koudere maanden. Een airco gebruiken voor verwarming is namelijk goedkoper in gebruik dan een regulier Cv-systeem dat op gas werkt.

Een goed airco systeem heeft ook een ingebouwd filtersysteem om de lucht te filteren. Onaangename geuren van bijvoorbeeld zweet, worden zo eenvoudig verwijderd. Dit geldt ook van andere vormen van vervuiling van de lucht zoals stofdeeltjes, (beschadigende) schimmels, maar ook pollen.

Met een energiezuinige airco in uw winkel, kunt u bovendien aanspraak maken op de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor bedrijven. U kunt een subsidie krijgen die oploopt tot 14% van de aankoopprijs. Naast de reguliere afschrijvingen kunt u bovendien 58% (2016) van de aankoopprijs direct van uw winst aftrekken. (Lees meer over de voorwaarden)

Meer informatie over een airco systeem voor uw winkel?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een airco systeem (met of zonder luchtgordijn) in uw winkel? Neem dan gerust contact met ons op! Ook het aanvragen van een vrijblijvende offerte gaat eenvoudig via onze website. Klik op de knop ‘Offerte aanvragen’, laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk op maat bedienen.

Vraag direct een offerte aan

Onze merken

Aircoland.com werkt uitsluitend met de beste merken in haar sector: