AIRCO VOOR KANTOOR OF BEDRIJFSPAND

Een aangenaam kantoorklimaat is niet alleen prettig om in te werken, maar onderzoek wijst uit dat het ook zorgt voor een hogere productiviteit van de werknemers. Een geïntegreerd aircosysteem op kantoor (of in een bedrijfspand) biedt een groot aantal voordelen, waarbij u zelf volledig de controle heeft over het binnenklimaat. Zo u heeft nooit meer last van (te) warme kantoorkamers of vergaderruimtes en u kunt bovendien tijdens de wintermaanden zorgen dat de ruimtes, tegen lagere kosten, de gewenste temperatuur hebben. Kortom, een airco op kantoor is voor elk seizoen en dus heel het jaar door te gebruiken. Daarnaast kunt u als bedrijf aanspraak maken op een EIA subsidie die oploopt tot 14% doordat u investeert in een energiezuinig aircosysteem!

DE VOORDELEN VAN AIRCO OP KANTOOR

Met een goed airconditioning systeem kunt u meer dan alleen de temperatuur van een ruimte reguleren. Wij spreken bewust over ‘klimaat’, omdat het veel meer omvat.

Wij zetten daarom graag voor u ook de overige voordelen van een airco op kantoor op een rij:

  • Met een aircosysteem kunt u ook de luchtvochtigheid van de ruimtes bepalen. Bij het verwarmen van ruimtes, ontstaat er ‘droge lucht’. Dit heeft invloed op de gezondheid, waardoor men last kan krijgen van o.a. hoofdpijn, droge keel of ogen, geïrriteerde luchtwegen, vermoeidheid en een verlaagd immuunsysteem. Met een airco op kantoor kunt u eenvoudig de ideale luchtvochtigheid in stand houden, wat ligt tussen de 45 en 60%.
  • Kantoorpanden worden steeds beter geïsoleerd. De stookkosten worden daardoor minder, echter gaat dit vaak wel ten koste van de ventilatie. Terwijl ventilatie juist goed is voor het aanvoeren van verse zuurstof. Met airconditioning kunt u ook in goed geïsoleerde omgevingen de benodigde ventilatie van het pand regelen.
  • Wist u dat een airco op kantoor ook helpt voor mensen die last hebben van allergieën zoals hooikoorts? Met het systeem kunt u namelijk de lucht filteren. Met het ingebouwde filtersysteem worden stof, vervuilde deeltjes, schimmels, pollen en ook nare geurtjes verwijderd. Voor menig persoon met een allergie dus echt een verademing!
  • In tegenstelling tot wat men vaak denkt, kunt u met een aircosysteem wel degelijk geld besparen. Zo is het verwarmen van kantoorruimtes met een airco bijvoorbeeld aanzienlijk voordeliger dan via de reguliere verwarmingssystemen. Bovendien worden airco’s ook steeds zuiniger. Heeft u een oude airco op kantoor? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om eens navraag te doen over een nieuw aircosysteem.
  • In tegenstelling tot ventilatoren zijn de huidige airco’s voor kantoor fluisterstil. Medewerkers kunnen dus in alle rust werken in een perfect kantoorklimaat.
  • Wist u dat u bovendien met een aircosysteem voor kantoor aanspraak kunt maken op de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor bedrijven? Door dit fiscale voordeel kunt u een subsidie krijgen die oploopt tot 14% en kunt u, naast de reguliere afschrijvingen, 58% (2016) van de aankoopprijs direct van uw winst aftrekken. (Lees meer over de voorwaarden)

WELK AIRCO-SYSTEEM MOET U KIEZEN VOOR UW KANTOORRUIMTE?

De keuze is reuze wat betreft airco’s en dat is niet anders voor systemen die ingezet kunnen worden voor een kantoor. Om te bepalen welke airco het beste is voor uw bedrijfspand, moet worden gekeken naar een aantal criteria. Allereerst naar de benodigde capaciteit.

Waarom zou u bijvoorbeeld een airco kopen en laten installeren met meer capaciteit dan nodig is? Niet alleen is deze duurder in de aankoop, maar ook in gebruik zullen de kosten dan hoger zijn. Hierom zal de benodigde koelcapaciteit berekend moeten worden. Dit gebeurt aan de hand van een koellastberekening. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid ramen, de mate van isolatie, het soort dak en de aanwezigheid van bijvoorbeeld veel computers, wordt uiteindelijk de benodigde capaciteit bepaald.

Daarnaast heeft u weer de keuze uit bijvoorbeeld een plafondmodel, wandmodel, vloermodel, een cassettemodel of een ingebouwd kanaalsysteem. Zo zijn wand- en plafond- en vloermodellen als airco geschikt voor een kantoor met kleinere ruimtes. De cassette modellen hebben als doel om minder op te vallen en de kanaalsystemen zijn weer geschikt voor grote ruimtes en vallen bovendien ook het minst op.

HULP OF ADVIES NODIG? WIJ HELPEN U GRAAG!

Kortom, veel keuze, maar wij van Aircoland helpen u daar graag bij! Heeft u een vraag over een airco voor op kantoor? Neemt u dan gerust contact met ons op. Ook voor de koellastberekening kunt u bij ons terecht. Wilt u advies op maat en weten wat een aircosysteem voor uw kantoor ongeveer gaat kosten. Vul dan het aanvraagformulier voor een vrijblijvende offerte zo compleet mogelijk in. Wij komen hier dan zo spoedig mogelijk bij u op terug.

TOEPASSINGEN AIRCONDITIONING

Aircoland heeft ruime ervaring met het plaatsen van airconditioning in alle situaties. Denk aan de volgende toepassingen.

Airco laten plaatsen

SINGLE SPLIT AIRCO

Een single split unit airconditioning systeem is geschikt voor het koelen of verwarmen van één ruimte.

MULTI-SPLIT AIRCO

Als u meer ruimtes wilt koelen of verwarmen dan kunt u kiezen voor een multi-split airconditioningsysteem.

VRF SYSTEEM

Indien meer dan vijf ruimten gekoeld en verwarmd moeten worden is een VRF-systeem nodig.

WATERGEKOELD

Deze ‘alles-in-een-systemen’ kunnen verwarmen en tegelijkertijd voorzien in huishoudelijk warm tapwater.

OPLOSSINGEN VAN AIRCOLAND

Aircoland werkt uitsluitend met de beste merken in zijn sector. Ervaring komt met de jaren en dat geldt ook voor het kiezen van onze partners. Wij informeren u graag over het merk dat het best bij u past.