Toepassingen

Alle modellen

Al onze merken

 • Toshiba
 • Mitsubishi Heavy Industries
 • Mitsubishi Electric
 • Hitachi
 • Daikin
 • LG
 • Opticlimate
 • Nagano
 • Fuji Electric

De voordelen van een airco op kantoor

Met een goed airconditioning systeem kunt u meer dan alleen de temperatuur van een ruimte reguleren. Wij spreken bewust over ‘klimaat’, omdat het veel meer omvat. 

Wij zetten daarom graag voor u ook de overige voordelen van een airco op kantoor op een rij:

 • Met een aircosysteem kunt u ook de luchtvochtigheid van de ruimtes bepalen. Bij het verwarmen van ruimtes, ontstaat er ‘droge lucht’. Dit heeft invloed op de gezondheid, waardoor men last kan krijgen van o.a. hoofdpijn, droge keel of ogen, geïrriteerde luchtwegen, vermoeidheid en een verlaagd immuunsysteem. Met een airco op kantoor kunt u eenvoudig de ideale luchtvochtigheid in stand houden, wat ligt tussen de 45 en 60%.
 • Kantoorpanden worden steeds beter geïsoleerd. De stookkosten worden daardoor minder, echter gaat dit vaak wel ten koste van de ventilatie. Terwijl ventilatie juist goed is voor het aanvoeren van verse zuurstof. Met airconditioning kunt u ook in goed geïsoleerde omgevingen de benodigde ventilatie van het pand regelen.
 • Wist u dat een airco op kantoor ook helpt voor mensen die last hebben van allergieën zoals hooikoorts? Met het systeem kunt u namelijk de lucht filteren. Met het ingebouwde filtersysteem worden stof, vervuilde deeltjes, schimmels, pollen en ook nare geurtjes verwijderd. Voor menig persoon met een allergie dus echt een verademing!
 • In tegenstelling tot wat men vaak denkt, kunt u met een aircosysteem wel degelijk geld besparen. Zo is het verwarmen van kantoorruimtes met een airco bijvoorbeeld aanzienlijk voordeliger dan via de reguliere verwarmingssystemen. Bovendien worden airco’s ook steeds zuiniger. Heeft u een oude airco op kantoor? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om eens navraag te doen over een nieuw aircosysteem.
 • In tegenstelling tot ventilatoren zijn de huidige airco’s voor kantoor fluisterstil. Medewerkers kunnen dus in alle rust werken in een perfect kantoorklimaat.
 • Wist u dat u bovendien met een aircosysteem voor kantoor aanspraak kunt maken op de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor bedrijven? Door dit fiscale voordeel kunt u een subsidie krijgen die oploopt tot 14% en kunt u, naast de reguliere afschrijvingen, 58% (2016) van de aankoopprijs direct van uw winst aftrekken. (Lees meer over de voorwaarden)

Welk aircosysteem moet u kiezen voor uw kantoor?

De keuze is reuze wat betreft airco’s en dat is niet anders voor systemen die ingezet kunnen worden voor een kantoor. Om te bepalen welk systeem het beste is voor uw bedrijfspand, moet worden gekeken naar een aantal criteria. Allereerst naar de benodigde capaciteit.

Waarom zou u bijvoorbeeld kiezen voor een aircosysteem met meer capaciteit dan nodig is? Niet alleen is deze duurder in de aankoop, maar ook in gebruik zullen de kosten dan hoger zijn. Hierom zal de benodigde koelcapaciteit berekend moeten worden. Dit gebeurt aan de hand van een koellastberekening. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid ramen, de mate van isolatie, het soort dak en de aanwezigheid van bijvoorbeeld veel computers, wordt uiteindelijk de benodigde capaciteit bepaald.

Daarnaast heeft u weer de keuze uit bijvoorbeeld een plafondmodel, wandmodel, vloermodel, een cassettemodel of een ingebouwd kanaalsysteem. Zo zijn wand- en plafond- en vloermodellen als airco geschikt voor een kantoor met kleinere ruimtes. De cassette modellen hebben als doel om minder op te vallen en de kanaalsystemen zijn weer geschikt voor grote ruimtes en vallen bovendien ook het minst op.

Hulp of advies nodig? Wij helpen u graag!

Kortom, veel keuze, maar wij van Aircoland helpen u daar graag bij! Heeft u een vraag over een airco voor op kantoor? Neemt u dan gerust contact met ons op. Ook voor de koellastberekening kunt u bij ons terecht. Wilt u advies op maat en weten wat een aircosysteem voor uw kantoor ongeveer gaat kosten. Vul dan het aanvraagformulier voor een vrijblijvende offerte zo compleet mogelijk in. Wij komen hier dan zo spoedig mogelijk bij u op terug.

Vraag direct een offerte aan

Onze merken

Aircoland.com werkt uitsluitend met de beste merken in haar sector: