AIRCO VOOR DE SLAAPKAMER

Met een airco voor de slaapkamer heeft u zelf volledig de controle over het klimaat in uw slaapruimte. Een goede nachtrust is immers erg belangrijk. Het geeft u de nodige energie om de volgende morgen weer fit op te staan en bovendien heeft het ook nog eens een positieve invloed op de gezondheid. Zeker tijdens de zomer is dit geen overbodige luxe. Ongeveer 75% van de Nederlanders heeft gedurende de warme zomerdagen namelijk last van slaapproblemen. Met een airco in uw slaapkamer bent u hier voor goed vanaf! U kunt de ideale slaapkamer temperatuur (tussen de 16 en 19 graden) instellen en optimaal genieten van uw welverdiende nachtrust.

DE VOORDELEN VAN EEN AIRCO OP DE SLAAPKAMER

Samengevat biedt een airco voor de slaapkamer de volgende voordelen:

  • Gegarandeerd een betere nachtrust tijdens de zomermaanden door een aangename temperatuur in de slaapkamer.
  • Een (goede) airco kan niet alleen koelen, maar is ook voordeliger dan de CV om de slaapkamer mee te verwarmen indien het erg koud is.
  • Een airco kan de lucht in de slaapkamer ook filteren van stof, schimmels, bacteriën, vieze luchtjes en rook. Zeker mensen met gevoelige luchtwegen, zoals astma en mensen met allergieën hebben profijt van deze schone en gezonde lucht.
  • Weinig tot geen geluidsoverlast in vergelijking met de traditionele ventilator. Vaak zijn (moderne) airco’s ook voorzien van een speciale slaapfunctie, waardoor het aircosysteem nog minder geluid produceert.

MOBIELE AIRCO OF EEN SPLIT UNIT?

Wanneer men op zoek gaat naar een airco voor de slaapkamer, dan kijkt men allereerst naar een mobiele airco. Logisch, want deze is goedkoper dan een inbouw aircosysteem. Toch adviseren wij om voor de slaapkamer te kiezen voor een split unit airco. Dit is een systeem dat bestaat uit een binnendeel en het welbekende ‘kastje’ dat aan de buitenkant van het huis is geplaatst. Dit kan aan de buitenmuur, op het dak of gewoon op de grond (in de tuin of op het balkon).

Waarom een split unit airco voor de slaapkamer en niet een mobiele? Wel, om de volgende redenen:

  • Een split unit maakt minder geluid dan een mobiele airco en zeker in de slaapkamer maakt dat een groot verschil, als u in slaap wilt vallen met de airco aan.
  • Een split unit airco is een stuk zuiniger in gebruik en het rendement is hoger. Er komt namelijk geen warme lucht van buiten naar binnen. Dit in tegenstelling tot een mobiele airco waarbij een slang naar buiten gehangen moet worden.
  • Een inbouw airco is duurzamer dan een mobiele airco. Mobiele airco’s zijn gevoeliger voor defecten (mindere kwaliteit) en het laten repareren is vanwege de prijs bijna de moeite niet waard.
  • De split unit airco kan uw slaapkamer niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Dit is zelfs een goedkoper alternatief dan het gebruik van een verwarming. Bovendien kunt u het verwarmen hierdoor geheel plaatselijk laten plaatsvinden.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een airco voor uw slaapkamer of wilt u weten welke kosten dit met zich meebrengt? Neem dan gerust contact met ons op of vraag eenvoudig online een offerte aan.

TOEPASSINGEN AIRCONDITIONING

Aircoland heeft ruime ervaring met het plaatsen van airconditioning in alle situaties. Denk aan de volgende toepassingen.

Airco laten plaatsen

SINGLE SPLIT AIRCO

Een single split unit airconditioning systeem is geschikt voor het koelen of verwarmen van één ruimte.

MULTI-SPLIT AIRCO

Als u meer ruimtes wilt koelen of verwarmen dan kunt u kiezen voor een multi-split airconditioningsysteem.

VRF SYSTEEM

Indien meer dan vijf ruimten gekoeld en verwarmd moeten worden is een VRF-systeem nodig.

WATERGEKOELD

Deze ‘alles-in-een-systemen’ kunnen verwarmen en tegelijkertijd voorzien in huishoudelijk warm tapwater.

OPLOSSINGEN VAN AIRCOLAND

Aircoland werkt uitsluitend met de beste merken in zijn sector. Ervaring komt met de jaren en dat geldt ook voor het kiezen van onze partners. Wij informeren u graag over het merk dat het best bij u past.