FAQ items aan het laden...
Airco kopen en laten installeren2024-05-28T09:43:52+01:00
Airco kopen en laten installeren

Airco kopen – wat moet je weten?

Overweegt u een airconditioningsysteem aan te schaffen voor uw huis, kantoor of bedrijfspand? Een airco kopen is een goede investering. U kunt eenvoudig het klimaat in uw huis of bedrijfspand beheren. Er zijn tal van verschillende airco’s, met verschillende systemen en verschillende modellen. We leggen u graag uit welke factoren u moet overwegen bij het kiezen van het juiste systeem en wat er komt kijken bij een airco kopen en laten installeren.

TOEPASSINGEN AIRCONDITIONING

Aircoland heeft ruime ervaring met het plaatsen van airconditioning in alle situaties. Denk aan de volgende toepassingen.

Airco laten plaatsen
Split airco kopen en installeren

De juiste airco kopen

Allereerst is belangrijk om te overwegen waarom u een airco wilt kopen. Vindt u het belangrijk om eenvoudig een comfortabel binnenklimaat te creëren? Vindt u het fijn om constant de lucht te zuiveren? Wilt u graag de temperatuur in uw slaapkamer beheren voor een beter slaapritme? Op zoek naar verkoeling op kantoor in de warme zomermaanden? Dit zijn zomaar een paar redenen waarom mensen of bedrijven een airco aanschaffen. Bij Aircoland kunnen we u op basis van uw wensen goed adviseren over het benodigde vermogen dat uw airco nodig heeft. Voor elke situatie bieden wij een geschikte airco. We bieden verschillende merken airco’s aan met elk hun eigen voordelen.

Benieuwd welke airco wij u adviseren?

OPLOSSINGEN VAN AIRCOLAND

Aircoland werkt uitsluitend met de beste merken in zijn sector. Ervaring komt met de jaren en dat geldt ook voor het kiezen van onze partners. Wij informeren u graag over het merk dat het best bij u past.

Levertijd airco laten plaatsen

Als u een vrijblijvende offerte voor een airco aanvraagt behandelen we deze binnen 24 uur. We komen altijd eerst langs voor een bezichtiging en adviseren u welke airco het beste aansluit bij uw wensen en behoeften. Vervolgens krijgt u binnen 24 uur een op maat gemaakte offerte op basis van de bezichtiging. Als u de offerte accepteert kunnen we de airco binnen drie weken installeren. Vul het onderstaande formulier in om een aanvraag in te dienen. De levertijd kan iets variëren door beschikbaarheid van apparatuur en maatwerk dat moet worden toegepast. Voorbeelden van maatwerk zijn: speciale afmetingen, extra functies of een andere kleur van de airco.

Airco kopen met installatie

Typen airco’s

De merken die wij aanbieden zijn: Mitsubishi, Daikin, Toshiba en Hisense. Verschillende typen airco’s zijn bijvoorbeeld: wand units, console units en cassette units. Wij geven u graag advies over welke airco het beste bij uw situatie past. Al onze airco’s werken volgens een split systeem. Een split airco is een ‘normale airco’, met een buiten deel en een binnen deel. Daar komt de naam ‘split unit’ vandaan: een splitsing in een binnen deel en een buiten deel. We leveren ook airco’s met een multi-split systeem. Een multi split airco bevat twee of meerdere binnenunits op één buitendeel. Zo kunt u met meerdere binnen units meerdere ruimtes verwarmen of verkoelen met één buitenunit. De buitenunit zuigt lucht van buiten en verdeelt dit over de verschillende binnen units. Zo’n split airco werkt volgens het lucht lucht principe.

Bekijk hieronder de verschillende typen airco’s van Aircoland.

SINGLE SPLIT AIRCO

Een single split unit airconditioning systeem is geschikt voor het koelen of verwarmen van één ruimte.

MULTI-SPLIT AIRCO

Als u meer ruimtes wilt koelen of verwarmen dan kunt u kiezen voor een multi-split airconditioningsysteem.

VRF SYSTEEM

Indien meer dan vijf ruimten gekoeld en verwarmd moeten worden is een VRF-systeem nodig.

WATERGEKOELD

Deze ‘alles-in-een-systemen’ kunnen verwarmen en tegelijkertijd voorzien in huishoudelijk warm tapwater.

Airco kopen inclusief montage

Een goede airco uitkiezen is de eerste stap. Daarna moet de airco op de juiste manier geïnstalleerd worden. Daar weten wij bij Aircoland alles van. Wij hebben kennis, ervaring en gespecialiseerde installateurs in huis om uw airco installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor één airco unit installeren trekken wij vaak een halve dag tot driekwart dag uit. Een aantal factoren die de installatietijd beïnvloeden zijn: de plek van de airco, het type airco en het aantal airco’s dat geïnstalleerd moet worden. Wij leveren airco’s altijd inclusief montage. U kunt niet zelf een airco installeren. Hier is altijd een gecertificeerd bedrijf als Aircoland voor nodig. Bekijk hier eerder opgeleverde airconditioning projecten van Aircoland.

Waarom kiezen voor Aircoland?

  • A-kwaliteit merken

  • Hoogstaande service

  • Professionele installatie

  • Kwaliteitsgarantie

  • Betrouwbaarheid

Airconditioning laten installeren

Airco installatie voor bedrijven en particulieren

Zowel particulieren als bedrijven kunnen door Aircoland een airco laten installeren. Bij particulieren krijgen wij vaak aanvragen voor een airco plaatsen in de woonkamer of slaapkamer. Bij particulieren plaatsen wij vooral wandunits en console units. Bedrijven kiezen vaak voor een airco laten installeren in kantoren, bedrijfspanden, winkels of horecagelegenheden. Voor werknemers is een aangenaam klimaat belangrijk. Bij bedrijven worden vaak cassette units geïnstalleerd. Wij bieden een ruim assortiment airco’s en kunnen voor elk project, groot of klein, voorzien in behoeften.

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf een airco installeren of is professionele installatie vereist?2024-03-05T13:49:37+01:00

Voor een installatie van een airconditioningsysteem is professionele installatie door gecertificeerde experts zoals die bij Aircoland vereist. De installatietijd varieert afhankelijk van factoren zoals de locatie, het type airco en het aantal units dat moet worden geïnstalleerd.

Wat zijn de kosten voor het kopen en installeren van een airco?2024-03-26T09:32:42+01:00

De kosten van een airco en de installatie ervan variëren afhankelijk van factoren zoals het aantal units, het merk en het type. Bij Aircoland zijn de prijzen inclusief btw, en het prijsbereik per aantal units wordt verstrekt voor een overzichtelijke referentie. In de tabel op deze pagina kunt u een overzicht zien van de kosten voor een wandunit.

Wat zijn de verschillende typen airco’s die beschikbaar zijn?2024-03-05T12:19:25+01:00

Aircoland biedt verschillende typen airco’s aan, waaronder wandunits, console units en cassette units. We bieden de type airco’s van verschillende merken aan: Mitsubishi, Toshiba, Hisense en Daikin. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, afhankelijk van de situatie.

Welke factoren moet ik overwegen bij het kiezen van de juiste airco?2024-03-05T12:19:08+01:00

Bij het selecteren van een airco is het belangrijk om uw specifieke behoeften en wensen in overweging te nemen, zoals de gewenste functies, het benodigde vermogen en het type ruimte waarin de airco wordt geïnstalleerd. Wij adviseren u hier graag in.

Waarom zou ik een airconditioningsysteem aanschaffen?2024-03-05T12:18:47+01:00

Een airco biedt tal van voordelen, waaronder het creëren van een comfortabel binnenklimaat, het constant zuiveren van de lucht, het reguleren van de temperatuur voor een beter slaapritme en het bieden van verkoeling tijdens de zomermaanden.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem eens een kijkje bij onze overige veelgestelde vragen.

Airco onderhoud na installatie

Onze service stopt niet nadat u de airco heeft laten installeren. Wij bieden 5 jaar garantie op de onderdelen na installatie. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een servicecontract af te nemen. Dit is een onderhoudscontract waarin jaarlijks onderhoud van het systeem zit inbegrepen. Met een servicecontract kunt u het rendement en de levensduur van uw vaste airco optimaliseren. Daarnaast kunt u het risico op storing verminderen. Heeft u toch storing? Met een servicecontract volgen wij binnen 48 uur de storing op. Het contract is jaarlijks opzegbaar.

Servicecontract

  • Jaarlijks onderhoud

  • Verhoog het rendement

  • Binnen 48 uur storing verholpen

  • Jaarlijks opzegbaar

Ga naar de bovenkant